Tirolský jablčník

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g hladkej múky
80 g masla
2 lyžice práškového cukru
125 ml mlieka
1 vajce
1 vanilkový cukr
1 kypriaci prášok do pečiva
štipka soli
škoricový cukor
hrozienka
strúhané jablká


Príprava

1. Múku, polovicu prášku do pečiva, práškový a vanilkový cukor a trošku citrónovej kôry dobre premiešame na doske. Pridáme vlažné mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajce a 6 lyžíc rozpusteného masla. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na dva diely.

2. Jeden diel vložíme na pripravený koláčový plech, posypeme upraženou strúhankou strúhankou, na ňu položíme strúhané alebo alebo pokrájané jablká. Posypeme škoricovým cukrom, hrozienkami, prípadne i sekanými orechami či mandľami, troškou strúhanky a pokropíme rozpusteným maslom.

3. Prikryjeme druhým dielom cesta, povrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme doružova v dobre vyhriatej rúre asi 30 až 45 minút.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Roštenka Esterházy
Brokolicový šalát
Jahodový džem
Panenka s rumovou omáčkou s ružovým korením
Cestoviny s fazuľovo-paradajkovou omáčkou
Jablkový koláč s ovsenými vločkami
Grécky šalát
Hovädzie na červenom víne
Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary
Jablkové mafiny