Kačica s červenou kapustou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kačica
3 jablká
malá hlávka červenej kapusty
1 PL masti
soľ
rasca
1 veľká cibuľa
pohár červeného vína
1 KL cukru
1 PL hladkej múky
Príprava
1. Očistenú kačicu umyjeme, osušíme, kožu i vnútro osolíme a posypeme rascou. Kačicu vložíme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme za občasného podliatia, obrátenia a zobratia vypečenej masti. Jablká vložíme do brubšej dutiny alebo ich dusíme vo výpeku.
2. Dočervena upečenú kačicu vyberieme a naporcujeme, vypečenú masť zlejeme, výpek podlejeme vodou a povaríme.
3. Kým sa kačica upečie, pripravíme si červenú kapustu. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme na rezančeky pokrájanú kapustu, lyžičku soli a lyžičku rasce, prelejeme horúcou vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka (asi ¾ hodiny).
4. Ku koncu dusenia vlejeme víno, prisladíme a nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou v troške studenej vody. Za občasného premiešania povaríme, podľa chuti prisolíme alebo prikyslíme octom a podávame ako prílohu k pečenej kačici s knedľami.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Vianočná štrúdla\"Zázrak z Olomouca\" - luxusné minirohlíčkySkaramelizované kuracie prsiaTvarohovo-syrové dukátyPenne s pikantnou omáčkouKuracie rezy na čínsky spôsobMorčací gulášBábovka bez vajec a bez mliekaBanánové smoothie s ovsenými vločkamiTeľací rezeň s višňovou omáčkou