 Teľací rezeň s višňovou omáčkou
 Teľací rezeň s višňovou omáčkou4 teľacie rezne po 150 g 
1 PL oleja
½ ČL mletého čierneho korenia
1 PL masla
1 PL múky
1/8 l suchého bieleho vína
¼ l smotany
soľ
250 g odkôstkovaných zaváraných višní
štipka worcesterskej omáčky
1. Z mäsa odstránime tukové čiastky a čiastky kože. Natrieme olejom a okoreníme. 
2. Na rozpustenom masle necháme múku vypeniť, kým nie je bledohnedá a celkom pokojná. Pridáme víno a smotanu a vyvaríme do hustejšej omáčky. Pridáme višne, odstavíme a necháme prikryté odstáť. 
3. Do rozohriatej panvice vložíme mäso, teplotu hneď stiahneme. Rezne otočíme, keď sa už uvoľnili odo dna panvice. Dopečieme (pečenie: asi 8 minút) a osolíme. 
4. Upravíme na taniere. Omáčku premiešame, ochutíme, v prípade potreby ešte raz dochutíme a prelejeme cez mäso. 
Vhodná príloha:
Varené zemiaky alebo ryža. Chladené biele víno, listový šalát. 
Rady: Namiesto višní môžete skúsiť hrozno alebo broskyne. Prípadne omáčku pripravte celkom bez ovocia.