Syrové slimáky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g polohrubej múky
120 g masla alebo Hery
1 vajce
3 lyžice mlieka
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička soli

Plnka:
130 g masla
100 g strúhaného syra Niva
100 g strúhaného syra eidam alebo ementál
2 až 4 lyžice mletých orechov alebo mandlí
kúsky orechov na ozdobenie
1 vajce na potretie


Príprava

1. Z múky s práškom do pečiva a soľou, zmäknutého masla, vajca a trošky mlieka vypracujeme husté cesto. Necháme chvíľu v chladničke odpočinúť,potom rozdelíme na dva diely.
2. Jeden diel rozvaľkáme na obdĺžnik asi 20x30 cm, potrieme polovičkou plnky a zvinieme ako roládu. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky opäť dobre vychladnúť. Rovnako spracujeme i druhú časť cesta i náplne.
3. Vychladnutú roládu pokrájame na kolieska o hrúbke asi 3 mm. Kolieska rozložíme na suchý plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a obložíme kúskom orechu alebo nasekanými kúskami mandlí a orechov. Povrch môžeme ešte mierne prisoliť. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Gazdovská polievka
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Zemiakový šalát so slaninkou a uhorkou
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Sabolčská makovo-jablková torta
Pikantné rezy s jogurtom
​Šalát z Hermelínu
Haruľa
Celozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkami
Pudingové koláčiky