Vyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Marináda:
80 dkg kuracích pŕs
1 bielok
1 PL kukuričného škrobu
2 PL sójovej omáčky (1 PL sladkej)
30 ml červeného vína
1 ČL soli
0,5 ČL mletého čierneho korenia

Omáčka:
1 väčšia cibuľa
1/2 žltej kalifornskej papriky
1/2 červenej kalifornskej papriky
2 PL oleja
4 PL sójovej omáčky (2 PL sladkej)
3 PL cukru
1/2 PL octu
3 PL kečupu
0,5 litra vývaru (môže byť aj z bujónu)
1 pomaranč
3 PL kukuričného škrobu

Cestíčko:
1 vajce
1 žĺtok
4 PL hladkej múky
4 PL kukuričného škrobu
1 dl piva alebo minerálky
1/2 ČL soli


Príprava

1. Kurcie prsia pokrájame na väčšie kúsky.

2. Prísady na marinádu zmiešame, kúsky meäsa vložíme do marinády a niekoľko hodín - najlepčie cez noc - necháme marinovať.

3. Pripravíme si omášku: cibuľu pokrájame nadrobno, papriku na kocky a na oleji orestujeme, Ochutíme ostatnými prísadami, pridáme škrob, rozmiešame, prilejeme vývar. Na koniec pridáme očistený, na kocky pokrájaný pomaranč. Omáčku povaríme, kým trocha zhustne.

4. Vajcia a žĺtok vidličkou rozšľaháme, pridáme múku, škrob a vymiešame na hladkú kašu, ktorú zriedime pivom alebo minerálkou. Osolíme. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho palacinkového cesta.

5. Kuracie kúsky vyberieme z marinády, namočíme do cestíčka a následne vypražíme vo väčšom množstve oleja.

Podávame s dusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hruškový koláč s mandľami
Celozrnný jahodový koláč
Nátierka zo škvarkov
Prekladané mäso so zeleninou
Indický guláš
Kapustová "baba"
Kurča Kung Pao
Zemiakovo-kapustové placky
Ragú z bravčového mäsa
Mozartova torta famózna