Syrové guľky k vínu

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g rôznych tvrdých syrov
3 vajcia
1/2 ČL kypriaceho prášku
100 g strúhanky
1/2 dl bieleho vína
koreniny a príchute podľa chuti
olej na vyprážanie


Príprava

1. Syry nastrúhame a zmiešame spolu s ďalšími prísadami, vypracujeme mäkké cesto. Necháme chvíľu stuhnúť a potom z cesta urobíme dlhý šúľok, ktorý nakrájame na rovnaké dieliky. Z nich vytvoríme guľky.

2. Vyprážame ich v rozpálenom oleji a ešte teplé podávame.

Koreniny a prísady zvoľíme podľa chuti a podľa odrody vína. Skúsme napr. tymián, provensálske bylinky, kúsky olivy, kúsky údeného mäsa, alebo rôzne semiačka a oriešky. Ku kvalitným syrom však nepotrebujeme žiadne ďalšie doplnky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Špagety a la Bolognese
Lasagne s nivou a špenátom
Chutné kuracie prsia
Chutné tortelliny
Výborné kuracie rezne v jogurtovej marináde
Plnený hermelín (2 verzie)
Zapekané vajcia s chrenom
Broskyňové mafiny
Cesnaková nátierka s tymiánom a brusnicami
Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)