Mramorová Red Velvet torta​

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
160 g hnedého cukru
150 g bieleho jogurtu
140 g polohrubej múky alebo špaldovej múky
1 PL kakaa
3 PL oleja
1 KL vanilkovej arómy
10 g červeného prírodného potravinárskeho farbiva
1 vajce
2 bielky z va​j​ec
štipka soli

Krém:
250 g mascarpon​e​
250 g jemného tvarohu
1-2 PL medu
1 KL vanilkov​ej arómy

Potrebujeme ešte:
tortovú formu s priemerom 26 cm (môže byť aj menšia, torta bude vyššia)


Príprava

1. V miske rozmiešame vajcia, bielky, štipku soli a cukor. Potom pridáme tekuté ingrediencie: biely jogurt, olej, vanilkovú arómu, červené farbivo. Dôkladne pomiešame a pridáme múk​u​ a kakao. Zase dôkladne pomišame a 3/4 cesta vylejeme do tortovej formy, ktorú ​sme vyložili papierom na pečenie.

2. Pripravíme​ si​ krém: mascarpone, tvaroh, vanilkovú arómu a med ​rozmixujeme.​ Z​ krém​u lyžicou poukladáme kôpky na cesto.

3. 1/4 časť cesta opatrne​,​ tiež lyžicou​, po​ukladáme na krém​ a so špárad​l​om kreslíme do ​cesta špiráliky​,​ aby sme dostali mramorový vzľad.

4. Tortu vložíme do rozohritej rúry (200​ stupňov​) a pečieme cca 30-40 minút​. Po 30 minútach urobíme skúšku, vpicheme špáradlo do cesta a keď po vytiahnutí bude suché, cesto je upečené.​




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Drožďová nátierka s vajcom
Tagliatelle so šampiňónovou omáčkou
Hroznový koláč
Alsaský šalát
Zeleninové lievance
Muffiny s lesnými jahodami a bielou čokoládou
Koláč "slnečnica"
Bravčové medailónky so slivkami
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Hydinový šalát