Pudingové koláčiky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
250 ml vlažného mlieka
1 celé vajce
2 dkg masla
2 PL oleja
1 PL masti
2 PL rumu
250 g polohrubej múky
250 g hladkej múky
100 g cukru
2 ČL sušeného droždia alebo 25 g čerstvého
citrónová kôra
1 vanilkový cukor
asi 1cm hrubý plátok masla na potretie rozvaľkaného cesta
1 vajce na potretie

Puding:
400ml mlieka
1 sáčok vanilkového pudingu
1 vanilkový cukor

Na ozdobu: konzerva mandariniek, ale môžete použiť aj broskyne, slivky alebo ovocie podľa chuti


Príprava

1. Najprv v oleji roztopíme maslo a masť a necháme vychladnúť. Do vlažného mlieka nalejeme túto zmes, pridáme vajce a rum. Zmes nalejeme do pekárničky a pridáme ostatné suroviny na cesto. Necháme vymiesiť a vykysnúť cesto (samozrejme cesto môžeme vymiesiť aj ručne).

2. Medzitým uvaríme puding s vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť.

3. Keď je cesto hotové, tak ho vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na plát veľký asi 30x50 cm. Plát potrieme roztopeným maslom a zvinieme, ako závin.

4. Potom krájame nožom asi na 1cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie ďalej od seba, lebo ešte nakysnú. Do každého kolieska urobíme dnom pohára priehlbinu, ktorú naplníme pudingom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme mandarínkou, alebo iným ovocím. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C . Koláčiky upečieme dozlata. Ešte teplé koláčiky posypeme práškovým cukrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Maďarský guláš s kyslou kapustou
Bravčové stehno dusené v mlieku
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob
Slivkové knedle so strúhankou
Šťavnaté florentínky s kandizovaným ovocím
Cesnaková nátierka
Zapekané plnené paradajky s kuracími prsiami
Dunajské vlny
Ražniči s opekanými zemiakmi
Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou