Kávové rezy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1. cesto
250 hladkej múky
100 g masla
1 dl mlieka
50 g práškového cukru
40 g kakaa
1/2 balíčka kypriaceho prášku

2. cesto
90 g práškového cukru
90 g hrubej múky
4 vajcia

krém:
5 dl mlieka
100 g výberovej múky
200 g masla
1 dl silnej kávy
200 g práškového cukru
1 PL rumu


Príprava

1. Zo surovín vypracujeme tmavé cesto, hmotu rozdelíme na dve polovice a upečieme. 2 pláty.

2. Na svetlé cesto vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme múku a tuhý sneh z bielkov, premiešame a upečieme.

3. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme maslo vymiešané s cukrom, kávu a rum a dobre vyšľaháme.

4. Plát tmavého cesta potrieme džemom a polovicou krému. Na to položíme svetlé cesto, ktoré potrieme druhou polovicou krému a zakryjeme druhým plátom tmavého cesta. Vrch polejeme čokoládovou polevou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pstruh na liptovský spôsob
Cibuľový zemiakový šalát
Zemiakový chlieb
Švédska mandľová torta
Maďarský guláš s kyslou kapustou
Zemiakové krokety
Prasačie ušká z lístkového cesta
Jemná bábovka
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob
Nórsky mandľový slimák - Skilligsboller