1. cesto
250 hladkej múky
100 g masla
1 dl mlieka
50 g práškového cukru
40 g kakaa
1/2 balíčka kypriaceho prášku
2. cesto
90 g práškového cukru
90 g hrubej múky
4 vajcia
krém:
5 dl mlieka
100 g výberovej múky
200 g masla
1 dl silnej kávy
200 g práškového cukru
1 PL rumu
Príprava
1. Zo surovín vypracujeme tmavé cesto, hmotu rozdelíme na dve polovice a upečieme. 2 pláty.
2. Na svetlé cesto vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme múku a tuhý sneh z bielkov, premiešame a upečieme.
3. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme maslo vymiešané s cukrom, kávu a rum a dobre vyšľaháme.
4. Plát tmavého cesta potrieme džemom a polovicou krému. Na to položíme svetlé cesto, ktoré potrieme druhou polovicou krému a zakryjeme druhým plátom tmavého cesta. Vrch polejeme čokoládovou polevou.