Netradičné kokosky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

120 g strúhaného kokosu
50 g vlašských orechov
280 g práškového cukru
4 bielky
1 PL rumu
strúhanka podľa potreby

Linecké cesto:
240 g hladkej múky
štipka soli
150 g rastlinného tuku na pečenie
½ balíčka
vanilkového cukru
80 g práškového cukru
2 žĺtky
ostrúhaná kôra z 1 citróna
múka na posypanie dosky
tuk na vymastenie plechu
džem na potrieranie


Príprava

1. Na linecké cesto zmiešame preosiatu múku, práškový a vanilkový cukor a štipku soli. Postupne pridávame zmäknutý tuk, žĺtky, citrónovú kôru a vypracujeme vláčné cesto. Na 1 hodinu ho uložíme do chladu.

2. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme kolieska. Uložíme ich na vymastený plech a pri teplote 180°C pečieme dozlatista 8 až 12 minút. Čokoládu rozpustíme v teplom vodnom kúpeli, vychladnuté kolieska do nej namáčame a necháme stuhnúť.

3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme cukor a primiešame kokos. Orechy najemno pomelieme a spolu s rumom a asi 1 PL strúhanky zapracujeme do snehu.

4. Pomocou lyžičky tvoríme na plechu vystlanom papierom na pečenie malé kopčeky, plech vložíme do rúry a kokosky pri teplote 150°C pomaly upečieme doružova. Na stuhnuté linecké kolieska lyžičkou nanášame po troche džemu a lepíme na ne celkom vychladnuté kokosové pusinky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Frankfurtská polievka
Cestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkou
Škvarkový závin
Koktail - Manhattan
Kakaová roláda s orechovým krémom
Domáca huspenina
Mriežkovaný jablčník
Marhuľová torta s parížskou šľahačkou
Pardubicské hrianky
Nórska roláda