Špagety a la Bolognese

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Omáčka:
4 PL olivového oleja
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
50 ml vody
3 štipky soli
mleté čierne korenie
1 ČL oregana (čerstvé alebo sušené)
1 ČL bazalky (čerstvá alebo sušená)
250 g mletého bravčového mäsa
250 g mletého hovädzieho mäsa
200 g paradajkového pretlaku

Cestoviny:
2 litre vody
1 ČL soli
50 ml oleja
300 g špagiet

+ strúhaný Parmezán príp. Grana padano


Príprava

1. Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme roztlačený cesnak. Keď zacítime vôňu praženého cesnaku, podlejeme vodou, aby nám cesnak nezhorel. Primiešame mleté mäsá, soľ, korenie a bylinky. Mäso pod pokrývkou dusíme asi 15-20 minút domäkka. Občas premiešame, ak je potrebné, podlejeme trochou vody. Potom pridáme paradajkový pretlak a ešte chvíľu spolu varíme.

2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s olejom. Uvarené scedíme a pomiešame s hotovou omáčkou.

Podávame so strúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvými bazalkovými listami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou
Hlávkový šalát v sladkokyslom náleve
Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia
Treska pečená v rúre
Koktail - Sex On The Beach
Ryba po grécky
Kuracina s tatárskou omáčkou
Bábovka s čokoládou Margot
Vyprážané kurča a la Iva
Lístkové špirálky
PRIHLÁSENIE