Omáčka:
4 PL olivového oleja
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
50 ml vody
3 štipky soli
mleté čierne korenie
1 ČL oregana (čerstvé alebo sušené)
1 ČL bazalky (čerstvá alebo sušená)
250 g mletého bravčového mäsa
250 g mletého hovädzieho mäsa
200 g paradajkového pretlaku
Cestoviny:
2 litre vody
1 ČL soli
50 ml oleja
300 g špagiet
+ strúhaný Parmezán príp. Grana padano
Príprava
1. Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme roztlačený cesnak. Keď zacítime vôňu praženého cesnaku, podlejeme vodou, aby nám cesnak nezhorel. Primiešame mleté mäsá, soľ, korenie a bylinky. Mäso pod pokrývkou dusíme asi 15-20 minút domäkka. Občas premiešame, ak je potrebné, podlejeme trochou vody. Potom pridáme paradajkový pretlak a ešte chvíľu spolu varíme.
2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s olejom. Uvarené scedíme a pomiešame s hotovou omáčkou.
Podávame so strúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvými bazalkovými listami.