Špagety a la Bolognese

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Omáčka:
4 PL olivového oleja
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
50 ml vody
3 štipky soli
mleté čierne korenie
1 ČL oregana (čerstvé alebo sušené)
1 ČL bazalky (čerstvá alebo sušená)
250 g mletého bravčového mäsa
250 g mletého hovädzieho mäsa
200 g paradajkového pretlaku

Cestoviny:
2 litre vody
1 ČL soli
50 ml oleja
300 g špagiet

+ strúhaný Parmezán príp. Grana padano


Príprava

1. Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme roztlačený cesnak. Keď zacítime vôňu praženého cesnaku, podlejeme vodou, aby nám cesnak nezhorel. Primiešame mleté mäsá, soľ, korenie a bylinky. Mäso pod pokrývkou dusíme asi 15-20 minút domäkka. Občas premiešame, ak je potrebné, podlejeme trochou vody. Potom pridáme paradajkový pretlak a ešte chvíľu spolu varíme.

2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s olejom. Uvarené scedíme a pomiešame s hotovou omáčkou.

Podávame so strúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvými bazalkovými listami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tvarohové rezy bez múky s bielou čokoládou
Knedle kysnuté
Pikantné rezy s jogurtom
Broskyňovo-marhuľový džem s malinami (aj pre diabetikov)
Marcipánové maškrty
Coleslaw šalát
Plnené šampiňóny
Bravčové stehno na belehradský spôsob
Zapekané špagety s kuracím mäsom
Kura v syrovom cestíčku