Šľahačkovo-jahodové palacinky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

8 palaciniek
200 g jahôd
3 dl šľahačky
50 g cukru
2 balíčky vanilkového pudingového prášku
šťava z polovice citróna


Príprava

1. Pudingový prášok s vodou nahladko vymiešame. Dve tretiny jahôd prepasírujeme, ochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prevaríme v malom množstve vody a zamiešame do pudingovej masy. Po vychladnutí pridáme vyšľahanú šľahačku.

2. Palacinky naplníme krémom, zvyšok pokrájaných jahôd nasypeme navrch. Palacinky zvinieme a podávame posypané práškovým cukrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jemný bratislavský šalát
Vajíčková lahôdková nátierka
Mrkvovo-zemiakový šalát s kozím syrom
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Švédska vianočná torta
Kurča dusené na červenom víne
Slivkový lekvár so škoricou a rumom
Bravčové stehno dusené v mlieku
Šalát z Olomouckých syrečkov
Domáca huspenina