Sekaná z husacích pŕs s jablkovým kompótom
  
    
    
      | Čas prípravy | Zložitosť | Cena | 
    
    |   120 minút |      |      | 
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	    Prísady
    
    1 kg husacích pŕs s kožou 
2 suchšie žemle 
4 dl mlieka
1 PL oleja
1 stredná cibuľa
10 dkg šampiňónov 
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku 
1 citrón
1 KL majoránky
1 PL sekanej petržlenovej vňate
soľ
čierne korenie    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Mäso aj s kožou pomelieme. Žemle namočíme do mlieka. Na lyžici oleja speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané šampiňóny, 4 minúty pražíme na silnom plameni a necháme vychladnúť. 
2. Šampiňóny pridáme k mäsu, pridáme dobre vyžmýkané žemle, vajcia, pretlačený cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu, majoránku, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie podľa chuti. 
3. Z masy vyformujeme podlhovastý bochník a preložíme na vymastený pekáč. Podlejeme 1 dl vody a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov (cca 60-80 minút). 
4. Upečené mäso vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom a 15 minút necháme odpočívať. 
Podávame so zemiakovou kašou a s jablkovým kompótom.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Chrumkavé pagáčikyBravčové so zeleným hráškomTvarohové fašírkyHruškový punčHolandské chlebíčkyBravčové karé na paprike s maslovými haluškamiKardinálove rezyBravčový fazuľový gulášTirolský jablčníkŠišky s jablkami