Sekaná z husacích pŕs s jablkovým kompótom
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg husacích pŕs s kožou
2 suchšie žemle
4 dl mlieka
1 PL oleja
1 stredná cibuľa
10 dkg šampiňónov
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
1 citrón
1 KL majoránky
1 PL sekanej petržlenovej vňate
soľ
čierne korenie
Príprava
1. Mäso aj s kožou pomelieme. Žemle namočíme do mlieka. Na lyžici oleja speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané šampiňóny, 4 minúty pražíme na silnom plameni a necháme vychladnúť.
2. Šampiňóny pridáme k mäsu, pridáme dobre vyžmýkané žemle, vajcia, pretlačený cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu, majoránku, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie podľa chuti.
3. Z masy vyformujeme podlhovastý bochník a preložíme na vymastený pekáč. Podlejeme 1 dl vody a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov (cca 60-80 minút).
4. Upečené mäso vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom a 15 minút necháme odpočívať.
Podávame so zemiakovou kašou a s jablkovým kompótom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Špagety carbonara so smotanouKardinálove rezyPikantné bravčové mäsoKuracie Kung PaoKoláč z kyslého mliekaNátierka z filé a la homárTopinky z PardubícCibuľový zemiakový šalátSyrové fašírkyPlacky zo suchého chleba