Trenčianska višňová torta
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
175 g hladkej múky
1 vajce
90 g masla
70 g práškového cukru
1/8 l čerešňovej šťavy
2 ČL majzeny
450 g odkôstkovaných višní
50 g cukru
6 cl čerešňovice
2 nízke čokoládové korpusy
1 l šľahačky
2 balíčky vanilkového cukru
80 g ríbezľového lekváru
Na ozdobu:
30 g rozdrvenej čokolády
12 čerešní
Príprava
1. Z múky, cukru, masla a vajíčka pripravíme drobenkové cesto, dáme ho do tortovej formy. Niekoľko ráz prepichneme, upečieme (asi 10-15 minút), potom dáme vychladnúť.
2. Trochu čerešňovej šťavy rozmiešame s majzenou. Zvyšok šťavy povaríme, zahustíme majzenou, zmiešame s višňami.
3. Cukor povaríme so 4 lyžicami vody, zmiešame s čerešňovicou, pokvapkáme piškótový korpus.
4. Ušľaháme tuhú šľahačku s vanilkovým cukrom, časť dáme bokom a použijeme na zdobenie.
5. Drobenkový základ potrieme ríbezľovým lekvárom, prikryjeme prvým korpusom, navrch rozotrieme tuhú šľahačku, pokladieme višne. Priložíme druhý korpus a zľahka pritlačíme.
6. Navrchu aj po bokoch potrieme tuhou šľahačkou, posypeme čokoládou, vytlačíme ružičky a ozdobíme čerešňami. Doporučuje sa chladiť jednu hodinu, aby sa torta uležala.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Rezne v zemiakovom cestíčkuOvocný šalát so syromZapekané zemiaky so syromMriežkovaný jablčníkSyrovo-cesnakové rohlíčkyRezne z mletého mäsa so syromPikantná nátierkaVajcová polievkaRoštenka EsterházyEmpanada s tuniakovou plnkou