Trenčianska višňová torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

175 g hladkej múky
1 vajce
90 g masla
70 g práškového cukru
1/8 l čerešňovej šťavy
2 ČL majzeny
450 g odkôstkovaných višní
50 g cukru
6 cl čerešňovice
2 nízke čokoládové korpusy
1 l šľahačky
2 balíčky vanilkového cukru
80 g ríbezľového lekváru

Na ozdobu:
30 g rozdrvenej čokolády
12 čerešní


Príprava

1. Z múky, cukru, masla a vajíčka pripravíme drobenkové cesto, dáme ho do tortovej formy. Niekoľko ráz prepichneme, upečieme (asi 10-15 minút), potom dáme vychladnúť.

2. Trochu čerešňovej šťavy rozmiešame s majzenou. Zvyšok šťavy povaríme, zahustíme majzenou, zmiešame s višňami.

3. Cukor povaríme so 4 lyžicami vody, zmiešame s čerešňovicou, pokvapkáme piškótový korpus.

4. Ušľaháme tuhú šľahačku s vanilkovým cukrom, časť dáme bokom a použijeme na zdobenie.

5. Drobenkový základ potrieme ríbezľovým lekvárom, prikryjeme prvým korpusom, navrch rozotrieme tuhú šľahačku, pokladieme višne. Priložíme druhý korpus a zľahka pritlačíme.

6. Navrchu aj po bokoch potrieme tuhou šľahačkou, posypeme čokoládou, vytlačíme ružičky a ozdobíme čerešňami. Doporučuje sa chladiť jednu hodinu, aby sa torta uležala.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Višňový zákusok
Slepačia polievka s rezancami
Bleskové rezy
Višňový dezert
Pikantné kuracie prsia so zeleninou
Šalát s čínskou kapustou
Slaná syrová torta
Kuracie rezy na čínsky spôsob
Krémová cuketová polievka s pestom
Kapustová roláda s pikantnou zeleninou
PRIHLÁSENIE