Rybacie plátky na balkánsky spôsob
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600 g rybacích plátkov
2 PL citrónovej šťavy
300 g mrazenej zeleninovej zmesi s kukuricou
1 čerstvá paprika
4 paradajky (250 g)
4 plátky anglickej slaniny
2 PL masla
1 ČL soli
1 balíček sušených byliniek na ryby
Príprava
1. Rybacie plátky nakrájame na 8 porcií, pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Zeleninu opláchneme studenou vodou, papriku a paradajky rozštvrtíme, zbavíme semiačok a dužinu pokrájame nadrobno. Cibuľu nakrájame na kolieska.
2. Slaninu vyškvaríme na panvici dochrumkava, vyberieme. Vo vypečenom tuku rozpustíme maslo a keď vypení, vložíme doň osušené plátky ryby. Z oboch strán opekáme 2 minúty, osolíme, vyberieme a udržiavame teplé.
3. Zeleninu podlejeme 1/8 l vody a prikrytú ju podusíme. Osolíme, vložíme plátky ryby, posypeme bylinkami. Ešte prehrejeme, no už nevaríme.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Zemiakovo-kapustové plackyReďkovkový šalátDomáca tuniaková empanadaAmerické krehké bábovičky s tekutým stredomŠľahačkovo-jahodové palacinkyZuzkin šalátBezvaječné vanilkové rožkyLuxusné jahodové rezyDžem z marhúľ a pomarančovMaková bábovka