Rybacie plátky na balkánsky spôsob

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

600 g rybacích plátkov
2 PL citrónovej šťavy
300 g mrazenej zeleninovej zmesi s kukuricou
1 čerstvá paprika
4 paradajky (250 g)
4 plátky anglickej slaniny
2 PL masla
1 ČL soli
1 balíček sušených byliniek na ryby


Príprava

1. Rybacie plátky nakrájame na 8 porcií, pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Zeleninu opláchneme studenou vodou, papriku a paradajky rozštvrtíme, zbavíme semiačok a dužinu pokrájame nadrobno. Cibuľu nakrájame na kolieska.
2. Slaninu vyškvaríme na panvici dochrumkava, vyberieme. Vo vypečenom tuku rozpustíme maslo a keď vypení, vložíme doň osušené plátky ryby. Z oboch strán opekáme 2 minúty, osolíme, vyberieme a udržiavame teplé.
3. Zeleninu podlejeme 1/8 l vody a prikrytú ju podusíme. Osolíme, vložíme plátky ryby, posypeme bylinkami. Ešte prehrejeme, no už nevaríme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Nepečené orechové štvorčeky
Pudingová bábovka
Kokosovo-čokoládový pohárový krém Bounty
Šalát Cézar
Treska pečená v rúre
Koktail - Dry Martini
Cesnaková nátierka
Drobenkový koláč
Frankfurtská polievka
Ravioly so špenátovo-mäsovou plnkou