1 kg rošteniek
1 väčšia cibuľa
2 PL plnotučnej horčice
50 g nakladanej červenej kápie
petržlenová vňať
soľ
olej
mleté čierne korenie
1 ČL vegety
1 KL drvenej rasce
1. Očistené mäso pokrájame na pláty, naklepeme, po oboch stranách narežeme, osolíme a okoreníme. Opečieme po oboch stranách v oleji.
2. Potom mäso vyberieme, vo výpeku speníme cibuľu, pridáme kápiu, rascu, vegetu, horčicu a pomiešame. Vložíme roštenky a podlejeme vodou. Za občasného miešanie varíme asi 1,5 hodinu, kým mäso nezmäkne.
3. Podľa potreby podlievame vodou. Šťavu môžme zahustiť 1-2 lyžicami hladkej múky. Roštenky posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s knedľou.