Roštenka na horčici
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg rošteniek
1 väčšia cibuľa
2 PL plnotučnej horčice
50 g nakladanej červenej kápie
petržlenová vňať
soľ
olej
mleté čierne korenie
1 ČL vegety
1 KL drvenej rasce
Príprava
1. Očistené mäso pokrájame na pláty, naklepeme, po oboch stranách narežeme, osolíme a okoreníme. Opečieme po oboch stranách v oleji.
2. Potom mäso vyberieme, vo výpeku speníme cibuľu, pridáme kápiu, rascu, vegetu, horčicu a pomiešame. Vložíme roštenky a podlejeme vodou. Za občasného miešanie varíme asi 1,5 hodinu, kým mäso nezmäkne.
3. Podľa potreby podlievame vodou. Šťavu môžme zahustiť 1-2 lyžicami hladkej múky. Roštenky posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s knedľou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Viedenský zákusokCukiny na sladkokysloŠpagety s bazalkovým pestomMarhuľové rezyLetné kuracie pečienky z jedného hrncaPlnka ako príloha k pečenej hydineTorta s kokosovým krémomHlivové rezneRezy SuzettePlzeňský guláš