Husárske gombičky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g masla
2 žĺtky
300 g hladkej múky
100 g mletých vlašských orechov
1 balíček vanilkového cukru
½ ČL citrónovej kôry
štipka soli
80 g práškového cukru
160 g ríbezľového lekváru
práškový cukor na posypanie
múka na posypanie dosky


Príprava

1. Z vychladeného pokrájaného masla, zo žĺtkov, z múky, mletých orechov, vanilkového cukru, citrónovej kôry a zo špipky soli vypracujeme na pomúčenej doske pevné cesto. Zabalíme ho do fólie a na 2 hodiny uložíme do chladničky.

2. Rúru predhrejeme na 180°C. Z vychladeného cesta si odkrajujeme rovnako veľké kúsky a tvarujeme malé gulôčky-gombičky. Koncom varešky vyhĺbime do každej jamku.

3. Plechy vyložíme papierom na pečenie a poukladáme na ne gombičky. Vo vyhriatej rúre upečieme dozlatista.

4. Lekvár vymiešame s práškovým cukrom. Lyžičkou ho naložíme do jamiek vychladnutých upečených gombičiek a necháme stuhnúť. Povrch ešte môžeme jemne posypať práškovým cukrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Vaječná nátierka s cesnakom
Smotanová boscaiola
Bravčové karé plnené sušenými slivkami
Bešamelová omáčka
Hrášková polievka
Koktail - Red Apple Martini
Halušky maslové
Croissanty so syrom mascarpone
Skaramelizované kuracie prsia
Plnený baklažán s bravčovým mäsom