Ragú z kuracích pečienok s polentou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
300 g mrkvy
300 g zeleného hrášku (môže byť aj mrazený)
2 PL oleja + 2 PL na vymazanie formy
6 ks klinčekov
1,5 dl suchého bieleho vína
soľ, mleté čierne korenie
400 g kuracích pečienok
1 ČL sušenej šalvie alebo 8 lístkov čerstvej
1 PL paradajkového pretlaku
kúsok čerstvej čili paprčky alebo 1/4 moka lyžičky mletej čili
Polenta:
500 g kukuričnej krupice
50 g masla
sekaná petržlenová vňať
Príprava
1. Mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska, na oleji pražíme, pridáme hrášok, klinčeky a víno, osolíme, okoreníme a pod pokrývkou podusíme.
2. Medzitým kuracie pečienky očistíme, zbavíme blán, na hlbšiu panvicu dáme 2 PL oleja, premiešame ho s pečienkami, ktoré na miernejšom ohni 3 minúty pražíme. Pridáme šalviu, paradajkový pretlak, mleté čierne korenie, čili a pod pokrývkou varíme 5 - 6 minút.
3. Dáme variť 2 litre vody s 1 PL soli, prisypeme kukuričnú krupicu a za stáleho miešania 3-5 minút varíme do zhustnutia (pozor, lebo prská). Hustú kašu odstavíme, primiešame maslo a zakryté odložíme na 10 minút napučať.
4. Olejom vytrieme okrúhlu formu s priemerom 25 cm, kukuričnú kašu lyžicou natlačíme do formy, zakryjeme fóliou a necháme ďalších 8-10 minút chladnúť. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, 1 lyžicou odložíme a zvyšok zamiešame do ragú spolu s podusenou mrkvou a hráškom. Necháme spolu zovrieť.
5. Polentu vyklopíme z formy, ozdobíme zvyškom nasekanej petržlenovej vňate, nakrájame a podávame so zeleninovo-pečienkovým ragú.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
RatatouilleĽadový šalát so schwarzvaldskou šunkouTvarohový zákusok bez pečeniaBábovka á la SacherSyrová omeleta so šunkouGaštanová penaToskánska zeleninová polievkaVaječný punč s rýnskym vínomNepečená kokosová roládaJablkový koláč s černicami