Ragú z kuracích pečienok s polentou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g mrkvy
300 g zeleného hrášku (môže byť aj mrazený)
2 PL oleja + 2 PL na vymazanie formy
6 ks klinčekov
1,5 dl suchého bieleho vína
soľ, mleté čierne korenie
400 g kuracích pečienok
1 ČL sušenej šalvie alebo 8 lístkov čerstvej
1 PL paradajkového pretlaku
kúsok čerstvej čili paprčky alebo 1/4 moka lyžičky mletej čili

Polenta:
500 g kukuričnej krupice
50 g masla
sekaná petržlenová vňať


Príprava

1. Mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska, na oleji pražíme, pridáme hrášok, klinčeky a víno, osolíme, okoreníme a pod pokrývkou podusíme.

2. Medzitým kuracie pečienky očistíme, zbavíme blán, na hlbšiu panvicu dáme 2 PL oleja, premiešame ho s pečienkami, ktoré na miernejšom ohni 3 minúty pražíme. Pridáme šalviu, paradajkový pretlak, mleté čierne korenie, čili a pod pokrývkou varíme 5 - 6 minút.

3. Dáme variť 2 litre vody s 1 PL soli, prisypeme kukuričnú krupicu a za stáleho miešania 3-5 minút varíme do zhustnutia (pozor, lebo prská). Hustú kašu odstavíme, primiešame maslo a zakryté odložíme na 10 minút napučať.
4. Olejom vytrieme okrúhlu formu s priemerom 25 cm, kukuričnú kašu lyžicou natlačíme do formy, zakryjeme fóliou a necháme ďalších 8-10 minút chladnúť. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, 1 lyžicou odložíme a zvyšok zamiešame do ragú spolu s podusenou mrkvou a hráškom. Necháme spolu zovrieť.

5. Polentu vyklopíme z formy, ozdobíme zvyškom nasekanej petržlenovej vňate, nakrájame a podávame so zeleninovo-pečienkovým ragú.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Fašiangové fánky
Kuracina na čínsky spôsob
Cestoviny s mäsom a pečienkou
Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Tortilla - recept na 20 ks
Dunajské vlny
Placky zo suchého chleba
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Koktail - Mint Julep
PRIHLÁSENIE