Fašiangové fánky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1. cesto:
30 dkg hladkej múky
1 dl piva
1 dl mlieka
štipka soli
3 žĺtka

2. cesto:
20 dkg hladkej múky
15 dkg Palmarin


Príprava

1. Prísady na prvé cesto zmiešame, spracujeme a vyvaľkáme.

2. Spracujeme prísady aj na 2. cesto a položíme do stredu vyvaľkaného 1. cesta. Vyvaľkáme aj druhé cesto.

3. Vyvaľkané pláty poskladáme, 30 minút necháme odležať. Postup 3x opakujeme. Potom cesto vyvaľkáme na tenký plát, nakrájame na kosoštvorce, ktoré v strede ešte 2x prerežeme. Vyprážame v oleji.

4. Hotové fánky posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Nealkoholický ríbezľový nápoj
Cestovinový šalát s tuniakom v paradajkovej omáčke
Lasagne s nivou a špenátom
Jablkové mafiny
Fernet Cesare
Babičkina jablková štrúdla
Koktail - Dry Martini
Chladená čokoládová pena
Piškótová roláda s malinovou šľahačkou
Zemiakový šalát so slaninkou a uhorkou
PRIHLÁSENIE