Fašiangové fánky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1. cesto:
30 dkg hladkej múky
1 dl piva
1 dl mlieka
štipka soli
3 žĺtka

2. cesto:
20 dkg hladkej múky
15 dkg Palmarin


Príprava

1. Prísady na prvé cesto zmiešame, spracujeme a vyvaľkáme.

2. Spracujeme prísady aj na 2. cesto a položíme do stredu vyvaľkaného 1. cesta. Vyvaľkáme aj druhé cesto.

3. Vyvaľkané pláty poskladáme, 30 minút necháme odležať. Postup 3x opakujeme. Potom cesto vyvaľkáme na tenký plát, nakrájame na kosoštvorce, ktoré v strede ešte 2x prerežeme. Vyprážame v oleji.

4. Hotové fánky posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Rýchly kapustový šalát
Hruškovo-karamelová obrátená torta
Poľovnícka polievka s kuriatkami
Zamatová roláda
Domáci čokoládový termix
Nátierka z údeného syra
Cesnaková nátierka
Carpaccio z vajíčka
Syrová torta - Cheesecake
Marhuľové rezy