Fašiangové fánky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1. cesto:
30 dkg hladkej múky
1 dl piva
1 dl mlieka
štipka soli
3 žĺtka

2. cesto:
20 dkg hladkej múky
15 dkg Palmarin


Príprava

1. Prísady na prvé cesto zmiešame, spracujeme a vyvaľkáme.

2. Spracujeme prísady aj na 2. cesto a položíme do stredu vyvaľkaného 1. cesta. Vyvaľkáme aj druhé cesto.

3. Vyvaľkané pláty poskladáme, 30 minút necháme odležať. Postup 3x opakujeme. Potom cesto vyvaľkáme na tenký plát, nakrájame na kosoštvorce, ktoré v strede ešte 2x prerežeme. Vyprážame v oleji.

4. Hotové fánky posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kuracie prsia na zelenine
Medový koláč s jablkami
Krémová cuketová polievka s pestom
Roláda s kávovým krémom
Nátierka z filé a la homár
Džem z jahôd a ríbezľovej šťavy
Pečená bravčová pečienka s jablkami
Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený
Tvarohový koláč – nie sladký
Špagety s kuracími prsiami a so šampiňónmi
PRIHLÁSENIE