Rezne v zemiakovom cestíčku

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

5 bravčových rezňov
soľ
hladká múka
5-10 zemiakov
1 vajce
rasca
majoránka
1 strúčik cesnaku
olej


Príprava

1. Najprv urobíme cesto ako na zemiakové placky. Množstvo zemiakov záleží od ich veľkosti. Mali by sme mať toľko cesta, aby sme v ňom mohli obaliť všetky rezne. Zemiaky očistíme, nastrúhame a zlejeme všetku prebytočnú tekutinu, aby cesto bolo dostatočne husté. Pridáme soľ, majoránku, rascu, celé vajce, prelisovaný strúčik cesnaku a asi 3 PL hladkej múky. Dobre premiešame.

2. Rezne z oboch strán naklepeme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Na hlbšej panvici rozpálime olej. Rezne potrieme z jednej strany zemiakovým cestom a touto stranou dole ho vložíme do rozpáleného oleja. Lyžicou navrstvíme cesto na vrchnú stranu a pečieme z jednej strany asi 8 minút, potom opatrne obrátime a druhú stranu pečieme tiež asi 8 minút.

3. Podávame s oblohou z čerstvej zeleniny, pretože je to pomerne výdatné jedlo. Ak potrebujeme mať aj prílohu, podávame trebárs so zemiakovou kašou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Nemiesený chlieb
Zapekané palacinky s karamelovým pudingom
Smotanové kuracie prsia s ananásom
Bravčové stehno na belehradský spôsob
Cesnaková nátierka z tvrdých syrov
Zelenina v syrovom cestíčku
Zapekaný karfiol so šunkou
Rohlíky opečené so syrom
Čučoriedkovo-čokoládové muffiny