Rezne v zemiakovom cestíčku
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
5 bravčových rezňov
soľ
hladká múka
5-10 zemiakov
1 vajce
rasca
majoránka
1 strúčik cesnaku
olej
Príprava
1. Najprv urobíme cesto ako na zemiakové placky. Množstvo zemiakov záleží od ich veľkosti. Mali by sme mať toľko cesta, aby sme v ňom mohli obaliť všetky rezne. Zemiaky očistíme, nastrúhame a zlejeme všetku prebytočnú tekutinu, aby cesto bolo dostatočne husté. Pridáme soľ, majoránku, rascu, celé vajce, prelisovaný strúčik cesnaku a asi 3 PL hladkej múky. Dobre premiešame.
2. Rezne z oboch strán naklepeme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Na hlbšej panvici rozpálime olej. Rezne potrieme z jednej strany zemiakovým cestom a touto stranou dole ho vložíme do rozpáleného oleja. Lyžicou navrstvíme cesto na vrchnú stranu a pečieme z jednej strany asi 8 minút, potom opatrne obrátime a druhú stranu pečieme tiež asi 8 minút.
3. Podávame s oblohou z čerstvej zeleniny, pretože je to pomerne výdatné jedlo. Ak potrebujeme mať aj prílohu, podávame trebárs so zemiakovou kašou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Chrumkavá sviečkovicaPlnená čínska kapustaČokoládová pena s whiskyZemiakové knedle so žemľouVyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkouVyprážané syrové haluškyAnglické rohlíkyPikantný gulášHalušky maslovéPikantná kuracia pečeň