Pórová polievka s mäsovými knedlíčkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g krkovičky
1 stredný pór
1 vajce
sklenené čínske rezance
cesnakový olej
2 PL strúhaného čerstvého zázvoru alebo 1 ČL sušeného
kocka bujónu
soľ
biele mleté korenie


Príprava

1. Krkovičku pomelieme, ochutíme soľou, bielym korením a zázvorom. Pridáme vajce, premiešame a vypracujeme 7 mäsových guliek, ktoré vložíme spolu s kockou bujónu do cca 2 litrov vriacej vody.

2. Akonáhle knedličky vyplávajú na vrch, pridáme pokrájaný pór a varíme do zmäknutia. Dochutíme lyžicou cesnakového oleja a asi 3 minúty pred dokončením vsypeme čínske sklenené rezance. Premiešame a podávame horúce.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jablkovo-karamelové nepečené rezy
Závin s orechovo-jablkovou náplňou
Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Zapekané brusnicové bagety
Plzeňský guláš
Plnená dvojfarebná mäsová roláda
Černicové želé (aj pre diabetikov)
Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Stroganov z mletého mäsa
Barcelonský závin