Jelení kotlíkový guláš
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
  150 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1200 g jelenieho alebo srnčieho mäsa
1000 g cibule
250 g bravčovej masti
2 mrkvy
1/2 zeleru
2 petržleny
4 paradajky
2 papriky
malý pohár sterilizovaného leča
500 g zemiakov (z toho 3 surové na zahustenie),
sušené alebo čerstvé huby
300 ml červeného vína
mletá paprika
rasca
cesnak
majoránka
vetvičky z jedličky
soľ
čierne korenie
Príprava
1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na mesiačiky, cesnak na plátky, koreňovú zeleninu na menšie kocky, paradajky na plátky.
2. Na rozpálenej masti opečieme cibuľu s cesnakom, koreňovou zeleninou a drvenou rascou dozlata, pridáme mäso, orestujeme, okoreníme mletou paprikou, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme takmer do zmäknutia. Ak je potrebné, podlejeme vodou.
3. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, paradajky, papriku a lečo, podlejeme vínoma varíme spolu s bylinkami a varíme spolu s bylinkami (petržlenovou vňaťou, majoránkou) a vetvičkou z jedličkya so strúhanými 3 zemiakmi až do zmäknutia.
Podávame s chlebom, varenými zemiakmi alebo s prílohovými haluškami.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Šunkové závitky zapečené so syromBravčová zmes so šampiňónmiMäso s ryžou na balkánsky spôsobSyrový šalát so šampiňónmiKaramelové veterníkyMarhuľové rezyŠťavnaté pečené mäsoPlnený hermelín (2 verzie)Pudingová bábovkaZaváranie paprík