Jelení kotlíkový guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  150 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1200 g jelenieho alebo srnčieho mäsa
1000 g cibule
250 g bravčovej masti
2 mrkvy
1/2 zeleru
2 petržleny
4 paradajky
2 papriky
malý pohár sterilizovaného leča
500 g zemiakov (z toho 3 surové na zahustenie),
sušené alebo čerstvé huby
300 ml červeného vína
mletá paprika
rasca
cesnak
majoránka
vetvičky z jedličky
soľ
čierne korenie


Príprava

1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na mesiačiky, cesnak na plátky, koreňovú zeleninu na menšie kocky, paradajky na plátky.

2. Na rozpálenej masti opečieme cibuľu s cesnakom, koreňovou zeleninou a drvenou rascou dozlata, pridáme mäso, orestujeme, okoreníme mletou paprikou, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme takmer do zmäknutia. Ak je potrebné, podlejeme vodou.

3. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, paradajky, papriku a lečo, podlejeme vínoma varíme spolu s bylinkami a varíme spolu s bylinkami (petržlenovou vňaťou, majoránkou) a vetvičkou z jedličkya so strúhanými 3 zemiakmi až do zmäknutia.

Podávame s chlebom, varenými zemiakmi alebo s prílohovými haluškami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šunkové závitky zapečené so syrom
Bravčová zmes so šampiňónmi
Mäso s ryžou na balkánsky spôsob
Syrový šalát so šampiňónmi
Karamelové veterníky
Marhuľové rezy
Šťavnaté pečené mäso
Plnený hermelín (2 verzie)
Pudingová bábovka
Zaváranie paprík