Jelení kotlíkový guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  150 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1200 g jelenieho alebo srnčieho mäsa
1000 g cibule
250 g bravčovej masti
2 mrkvy
1/2 zeleru
2 petržleny
4 paradajky
2 papriky
malý pohár sterilizovaného leča
500 g zemiakov (z toho 3 surové na zahustenie),
sušené alebo čerstvé huby
300 ml červeného vína
mletá paprika
rasca
cesnak
majoránka
vetvičky z jedličky
soľ
čierne korenie


Príprava

1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na mesiačiky, cesnak na plátky, koreňovú zeleninu na menšie kocky, paradajky na plátky.

2. Na rozpálenej masti opečieme cibuľu s cesnakom, koreňovou zeleninou a drvenou rascou dozlata, pridáme mäso, orestujeme, okoreníme mletou paprikou, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme takmer do zmäknutia. Ak je potrebné, podlejeme vodou.

3. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, paradajky, papriku a lečo, podlejeme vínoma varíme spolu s bylinkami a varíme spolu s bylinkami (petržlenovou vňaťou, majoránkou) a vetvičkou z jedličkya so strúhanými 3 zemiakmi až do zmäknutia.

Podávame s chlebom, varenými zemiakmi alebo s prílohovými haluškami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Baklava s vlašskými orechami
Srbská fazuľová polievka
Znojemský guláš II.
Nepečená jablková torta
Farizejská káva
Ragú z bravčového mäsa
Holštajnský biftek
Malinové želé
Ruské vajce
Rýchly kapustový šalát