Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 ml (dva hrnčeky) „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
200 g šampiňónov „Naše BIO“
100 g balkánsky syr „Naše BIO“
1 cibuľa „Naše BIO“
1 lyžica olivového oleja „Billa Premium extra virgin“
1 lyžica masla
čerstvý tymián a rozmarín


Príprava

1. Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nenasaje do pohánky.

2. Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Opečieme ich do sklovita.

3. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili. Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.

4. Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme.

5. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.

Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šunkovo-syrové cestoviny
Orechová roláda s karamelovým krémom
Koláč bez vajec
Horúca čokoláda - silná
Plnené tortily
Kokosovo-čokoládový pohárový krém Bounty
Orechové guľky
Zemiakové krokety
Bulharská nátierka
Prírodné bravčové rezne s bazalkou