Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom

tento recept pridal(a) Billa na www.dobroty.sk

Prísady

500 ml (dva hrnčeky) „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
200 g šampiňónov „Naše BIO“
100 g balkánsky syr „Naše BIO“
1 cibuľa „Naše BIO“
1 lyžica olivového oleja „Billa Premium extra virgin“
1 lyžica masla
čerstvý tymián a rozmarín


Príprava

1. Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nenasaje do pohánky.

2. Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Opečieme ich do sklovita.

3. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili. Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.

4. Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme.

5. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.

Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.