800 g čínskej kapusty
400 g miešaného mletého mäsa
4 PL ovsených vločiek
100 g nakrájanej cibule
2 vajcia
1 ČL soli
¼ lyžičky muškátu
60 g tenučkých plátkov slaniny
2 PL masla
2 PL paradajkového pretlaku
1/8 l smotany
1 ČL granulovaného vývaru
1. Kapustu pozdĺžne prekrojíme, 1/3 listov zo stredu vykrojíme a nakrájame ich na drobné kúsky.
2. Mäso zmiešame s nakrájanými kapustnými listami, vločkami, cibuľou, vajcami a koreninami a vypracujeme do masy. Kapustu naplníme, povrch obložíme plátkami slaniny.
3. V nákypovej forme rozohrejeme maslo, paradajkový pretlak a vývar, premiešame a dochutíme.
4. Polovice kapusty vložíme do omáčky, vsunieme na spodný rošt do rúry a upečieme.
Vhodná príloha: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.