Pita chlieb
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) 120 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
3 dl vlažnej vody
2 ČL soli
2 PL olivového oleja
500 g hladkej múky
1 ČL cukru
30 g droždia
Príprava
1. Z prísad vymiesime vláčne cesto a necháme vykysnúť, asi 45-60 minút. Z vykysnutého cesta urobíme 8 rovnykých bochníkov, necháme ich 5-10 minút odstát. Jednotlivo ich vyvaľkáme do okrúhleho alebo oválneho tvaru na hrúbku 2-3 mm. Utierkou ich zľahka zakryjeme na ďalších 30 minút.
2. Rúru zohrejeme na 220 stupňov. Pita chlebíky pečieme 5 - 6 minút na mriežke, nie na plechu, 2-3 kusy naraz.
3. Pita chlebíky plníme ľubovolnou plnkou, napr.
pečené kuracie prsia ochutené grilovacím korením a nakrajájané na rezančeky, ľadový šalát, paprika, paradajky, červená cibuľa, strúhaný syr a dressing, napr.: kyslú smotanu vymiešame s kečupom, ktorú môžeme dochutiť aj s chilli ak máme radi pikantné.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Labanská pečienkaLievance s citrónovým krémomPečená debrecínskaSabolčská makovo-jablková tortaKávovo-karamelový zákusokJablkový závin s marcipánom I.Koložvárska kapustaTvarohový koláč – nie sladkýVaječný koňakPstruh na liptovský spôsob