Pita chlieb

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

3 dl vlažnej vody
2 ČL soli
2 PL olivového oleja
500 g hladkej múky
1 ČL cukru
30 g droždia


Príprava

1. Z prísad vymiesime vláčne cesto a necháme vykysnúť, asi 45-60 minút. Z vykysnutého cesta urobíme 8 rovnykých bochníkov, necháme ich 5-10 minút odstát. Jednotlivo ich vyvaľkáme do okrúhleho alebo oválneho tvaru na hrúbku 2-3 mm. Utierkou ich zľahka zakryjeme na ďalších 30 minút.

2. Rúru zohrejeme na 220 stupňov. Pita chlebíky pečieme 5 - 6 minút na mriežke, nie na plechu, 2-3 kusy naraz.

3. Pita chlebíky plníme ľubovolnou plnkou, napr.
pečené kuracie prsia ochutené grilovacím korením a nakrajájané na rezančeky, ľadový šalát, paprika, paradajky, červená cibuľa, strúhaný syr a dressing, napr.: kyslú smotanu vymiešame s kečupom, ktorú môžeme dochutiť aj s chilli ak máme radi pikantné.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Labanská pečienka
Lievance s citrónovým krémom
Pečená debrecínska
Sabolčská makovo-jablková torta
Kávovo-karamelový zákusok
Jablkový závin s marcipánom I.
Koložvárska kapusta
Tvarohový koláč – nie sladký
Vaječný koňak
Pstruh na liptovský spôsob