Pikantné morčacie mäso

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g vykosteného morčacieho mäsa
3 papriky
2 cibule
2 paradajky
2 štipľavé papričky
100 g zeleného hrášku
1 PL ostrého kečupu
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Jednu cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji. Pridáme vykostené morčacie mäso pokrájané na menšie kúsky, prudko opečieme zo všetkých strán, podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prikryté dusíme 20 minút.
2. Zeleninové papriky zbavíme jadrovníkov a pokrájame na rezance, paradajky olúpeme a pokrájame na osminky, štipľavé papričky posekáme nadrobno. Všetko primiešame k mäsu spolu s vylúpaným zeleným hráškom, prikryjeme a udusíme do mäkka. Krátko pred dovarením pridáme ostrý kečup.
3. Do hotového vsypeme druhú cibuľu pokrájanú na tenké kolieska a primiešame. Podávame s chlebom alebo so zemiakmi. Morčacie mäso môžeme nahradiť s kuracím mäsom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bryndzove tyčinky II.
Stroganov z mletého mäsa
Svieža jablková torta bez pečenia
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Červená šošovica s klobásovými čipsami
Teplé chlebíčky so salámou
Opité kura na plechovke
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka
Maková bábovka
Hruškovo-slivkové galette