Pikantné bravčové mäso
  
    
    
      | Čas prípravy | 
      Zložitosť | 
      Cena | 
    
    
        120 minút |       |       |     
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	
    Prísady
    
    600 g bravčového mäsa
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1PL horčice
1 PL kečupu
soľ
mletý čierne korenie
olej
2 PL sterilizovanej kápie 
2 kyslé uhorky
worcester
4 PL majonézy
2 PL  strúhaného chrenu
pažítka    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Mäso nakrájame na plátky, ľahko naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime 2 PL oleja a na ňom mäso rýchlo opečieme z oboch strán. Podlejeme teplou vodou (alebo vývarom) a dusíme pod pokrývkou skoro do zmäknutia. 
2. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu a kyslú uhorku, sterilizovanú kapiu, horčicu, kečup a pár kvapiek worcesteru. Trochu premiešame a necháme spoločne podusiť asi päť minút. Potom odstavíme z ohňa. 
3. Pripravíme si tatársku omáčku – buď použijeme kupovanú, do ktorej zamiešame nastrúhaný chren, alebo si ju pripravíme z majonézy, do ktorej okrem chrenu pridáme i štipku soli, pár kvapiek citrónovej šťavy, trochu čierneho korenia, lyžičku nadrobno nakrájanej cibule a PL mlieka. Touto omáčkou prelejeme mäso na tanieri. 
Ako príloha k mäsu sú vhodné varené zemiaky s pažítkou alebo opečené na masle.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kanadská omeletaPikantný gulášNiva v šunke a v cestíčkuDomáca mäsová paštétaZimná pavlova  a la J. OliverŠpagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninouCibuľový zemiakový šalátPolovecká polievkaPikantná rybacia nátierkaMandarínkový koláč