Pečená bravčová pečienka s jablkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg vykosteného bravčového mäsa vcelku
250 ml jablčnej šťavy
vetvička čerstvej šalvie alebo lyžica sušenej
2 lyžice olivového oleja
soľ
šťava z 1 citrónu
1 ČL mletého čierneho korenia
1 Č semienok horčice
1 lyžice horčice
4 jablká
4 červené cibule


Príprava

1. V miske pomiešame jablčnú šťavu, polovicou oleja, čierne korenie a lístky šalvie.

2. Mäso umyjeme, osušíme a vložíme do porcelánovej misy, zalejeme marinádou, pridáme očistené a do kríža narezané cibule, prikryjeme a necháme 6 hodín marinovať, najlepšie do druhého dňa.

3. Rúru predhrejeme na 160-180 °C. Mäso vyberieme z marinády, osušíme a osolíme. V pekáči zohrejeme zvyšný olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme.

4. Prilejeme zvyšnú marinádu i s cibuľu, mäso obložíme celými jablkami. Povrch mäsa potrieme horčicou a posypeme horčicovými semiačkami. Pečieme asi hodinu a behom pečenia mäso prelievame vypečenou šťavou, poprípade trochou vody alebo jablčnej šťavy.

5. Po upečení šťavu dochutíme soľou, cukrom alebo citrónovou šťavou. Hotovú pečienku necháme asi 10-15 minút pod pokrývkou odpočívať a potom krájame na jednotlivé porcie cez vlákna.

Podávame s upečeným jablkom, cibuľou a preliate šťavou, s ryžou alebo s pečenými zemiakmi




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Karé s kuriatkami
Piškóty v lístkovom ceste
Slivkový koláč s posýpkou
Zaklepávaný bravčový rezeň
Carpaccio z vajíčka
Pstruh na liptovský spôsob
Vyprážaný Hermelín so šampiňóvou plnkou
Bravčové so zeleným hráškom
Pudingové koláčiky
Šunkové závitky zapečené so syrom