Pečená bravčová pečienka s jablkami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg vykosteného bravčového mäsa vcelku
250 ml jablčnej šťavy
vetvička čerstvej šalvie alebo lyžica sušenej
2 lyžice olivového oleja
soľ
šťava z 1 citrónu
1 ČL mletého čierneho korenia
1 Č semienok horčice
1 lyžice horčice
4 jablká
4 červené cibule
Príprava
1. V miske pomiešame jablčnú šťavu, polovicou oleja, čierne korenie a lístky šalvie.
2. Mäso umyjeme, osušíme a vložíme do porcelánovej misy, zalejeme marinádou, pridáme očistené a do kríža narezané cibule, prikryjeme a necháme 6 hodín marinovať, najlepšie do druhého dňa.
3. Rúru predhrejeme na 160-180 °C. Mäso vyberieme z marinády, osušíme a osolíme. V pekáči zohrejeme zvyšný olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme.
4. Prilejeme zvyšnú marinádu i s cibuľu, mäso obložíme celými jablkami. Povrch mäsa potrieme horčicou a posypeme horčicovými semiačkami. Pečieme asi hodinu a behom pečenia mäso prelievame vypečenou šťavou, poprípade trochou vody alebo jablčnej šťavy.
5. Po upečení šťavu dochutíme soľou, cukrom alebo citrónovou šťavou. Hotovú pečienku necháme asi 10-15 minút pod pokrývkou odpočívať a potom krájame na jednotlivé porcie cez vlákna.
Podávame s upečeným jablkom, cibuľou a preliate šťavou, s ryžou alebo s pečenými zemiakmi
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Zaváranie papríkTradičné úhrabkyReďkovkový šalátLetný šalát s ananasomRestované kuracie pečienkySlávnostná štrúdľaPečený Hermelín s tymiánomKoktail - Tequila SunriseŤahaný závinJablkovo-karamelová torta