Cesto:
500 g hladkej múky
200 g práškového cukru
2 vajcia
200 g masla
2 lyžičky sódabikarbóny
2 PL medu
Orechová zmes:
120 g masla
100 g cukru
2 PL medu
300 g posakaných orechov
Krém:
1 vanilkový puding alebo zlatý klas
400 ml mlieka
maslo
3 PL práškového cukru
1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme z neho dve rovnaké pláty.
2. Roztopíme 120 g masla, 100 g cukru, 2 PL medu, odstavíme a vmiešame 300 g posekaných orechov. Zmes rozotrieme na jeden plát a oba pláty upečieme.
3. Uvaríme 1 vanilkový puding alebo zlatý klas so 400 ml mlieka. Vyšľaháme 1 maslo s 3 PL práškového cukru a vmiešame vychladnutý puding.
4. Pláty spojíme krémom, necháme v chlade do druhého dňa a nakrájame rezy.
Aby zákusok lepšie zmäkol, z krému môžeme urobiť aj jeden a pol dávky.