Orieškový medovník

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
500 g hladkej múky
200 g práškového cukru
2 vajcia
200 g masla
2 lyžičky sódabikarbóny
2 PL medu

Orechová zmes:
120 g masla
100 g cukru
2 PL medu
300 g posakaných orechov

Krém:
1 vanilkový puding alebo zlatý klas
400 ml mlieka
maslo
3 PL práškového cukru


Príprava

1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme z neho dve rovnaké pláty.

2. Roztopíme 120 g masla, 100 g cukru, 2 PL medu, odstavíme a vmiešame 300 g posekaných orechov. Zmes rozotrieme na jeden plát a oba pláty upečieme.

3. Uvaríme 1 vanilkový puding alebo zlatý klas so 400 ml mlieka. Vyšľaháme 1 maslo s 3 PL práškového cukru a vmiešame vychladnutý puding.

4. Pláty spojíme krémom, necháme v chlade do druhého dňa a nakrájame rezy.

Aby zákusok lepšie zmäkol, z krému môžeme urobiť aj jeden a pol dávky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Višňové rezy s ovsenými vločkami
Tvarohový zákusok bez pečenia
Kapor v šampiňónovej omáčke
Pečená bravčová pečienka s jablkami
Zuzkin šalát
Čokoládová torta s karamelom
Labanská pečienka
Rybacie plátky na balkánsky spôsob
Barcelonský závin
Chladená čokoládová pena