Brioška
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
  150 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
230 ml mlieka
1 vajce
1 balíček vanilkového cukru
450 g hladkej múky
25 g strúhaného kokosu
štipka soli
50 g cukru
40 g masla
2 dkg droždia
Príprava
1. Mlieko prevaríme so strúhaným kokosom a necháme vychladiť, aby mlieko bolo vlažné. Nalejeme do pekárničky, primiešame celé vajce, roztopené maslo, pridáme vanilkový cukor, soľ, múku, cukor a droždie. Pekárničku nastavíme na program "cesto" a necháme cesto vykysnúť.
2. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 12 časti. Z každej časti formujeme asi 40 cm dlhé pásy, ktoré jednotlivo stočíme do formy slimáka. Briošky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Zakryjeme čistou utierkou a necháme podkysnúť ešte 30 minút.
3. Medzitým zapneme rúru na 190-200 stupňov. Briošky potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme ich do zlata asi 20 minút.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Wrap so špenátomArtičoky plnené pečeňovým krémomMrkvovo-zemiakový šalát s kozím syromViedenský zákusokKuracina na čínsky spôsobRybacie plátky na balkánsky spôsobLuxusné jahodové rezyOrechová roláda s perníkomSabolčská makovo-jablková tortaPlacky s paradajkami a mozzarellou