Brioška

Čas prípravy Zložitosť Cena
  150 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

230 ml mlieka
1 vajce
1 balíček vanilkového cukru
450 g hladkej múky
25 g strúhaného kokosu
štipka soli
50 g cukru
40 g masla
2 dkg droždia


Príprava

1. Mlieko prevaríme so strúhaným kokosom a necháme vychladiť, aby mlieko bolo vlažné. Nalejeme do pekárničky, primiešame celé vajce, roztopené maslo, pridáme vanilkový cukor, soľ, múku, cukor a droždie. Pekárničku nastavíme na program "cesto" a necháme cesto vykysnúť.

2. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 12 časti. Z každej časti formujeme asi 40 cm dlhé pásy, ktoré jednotlivo stočíme do formy slimáka. Briošky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Zakryjeme čistou utierkou a necháme podkysnúť ešte 30 minút.

3. Medzitým zapneme rúru na 190-200 stupňov. Briošky potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme ich do zlata asi 20 minút.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jemná bábovka
Čínsky šalát z hlávkovej kapusty
Broskyňové rezy s jogurtovým krémom
Schwarzwaldský pohár
Tvarohovo-syrové dukáty
Studená špargľa s vajcovou omáčkou
Rezne z mletého mäsa so syrom
Ovsená kaša s ovocím
Jelenie ragú na červenom víne
Prekladané bravčové rezne