Morka na masle plnená jablkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  180 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 morka
3-4 jablká
125 g masla
2 PL medu
1 plnú ČL drvenej rasce
¼ l bieleho vína
soľ podľa chuti
1 téglik šľahačkovej smotany
mäsový vývar na podlievanie


Príprava

1. Morku pred pečením posolíme, posypeme drvenou rascou a necháme 10-15 hodín v chlade. Pod kožu jej povkladáme kúsky tuhého masla, na pekáč i dovnútra morky vložíme tiež niekoľko plátkov masla.

2. Dovnútra morky vložíme aj polovice kyslejších jabĺk bez jadrovníkov. Za stáleho podlievania mäsovým vývarom pečieme prikrytú morku 2-3 hodiny. Keď je mäso mäkké, polejeme morku bielym vínom, v ktorom sme rozpustili med a necháme ju sčervenieť.

3. Po upečení vyberieme jablká, zbavíme ich šupiek a necháme vychladnúť. Smotanu dotuha vyšľaháme a zmiešame s prepasírovanými jablkami. Upčenú morku podávame so zemiakovým a jablkovám pyré a ovocným kompótom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Americké krehké bábovičky s tekutým stredom
Pravé ruské pirožky
Insalata Caprese - Caprese šalát
Šľahačkovo-jahodové palacinky
Haruľa
Bravčové medailónky s vínovou omáčkou
B​alk​á​nsky syr pe​č​en​ý v alobale
Chutné tortelliny
Koláč bez vajec
Plzeňský guláš