Miešaný šalát s morčacím mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2-2 stonky kôpru a petržlenovej vňate
300 g bieleho jogurtu
šťava z jednej polovice citróna
práškový cukor
40 dkg morčacích pŕs
1 lyžica oleja
1-1 malá červená zelená a žltá kápia
1 zväzok reďkovky
15 dkg paradajok cherry
25 dkg uhoriek
1 hlávka šalátu
1 konzerva (200 ml) kukurice
soľ
biele korenie


Príprava

1. Kôpor a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno, spolu s citrónovou šťavou pridáme k jogurtu. Dochutíme soľou, korením a s cukrom.
2. Mäso nakrájame na rezance a v panvici na rozohriatom oleji pri stálom miešaní opražíme (cca.5 min.). Osolíme, okoreníme.
3. Papriku, reďkovku a uhorky nakrájame, paradajky rozkrojíme na polovice. Šalát natrháme na menšie kúsky. Kukuricu scedíme. Všetky prísady pomiešame, polejeme trochou omáčky. Zvyšok omáčky podávame osobitne. Podávame s bagetou alebo s celozrnným chlebom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Laskonky
Broskyňovo-marhuľový džem s malinami (aj pre diabetikov)
Sviatočný syrový šalát
Krémová šampiňónová polievka
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Tuniakový šalát s kukuricou
Chuťovky s tatárskym biftekem
Jahňacie kotlety na slivkách
Prekladané bravčové rezne
Sabolčská makovo-jablková torta