Mexická čokoláda

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) ppeter
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Na štyri porcie:
1/2 L mlieka
3 PL kakaového prášku
1 balíček vanilkového cukru
1/2 PL mletej škorice
4 PL šlahačky
2 vaječné žĺtky
1 PL cukru

Ozdoba:
kakao, vaječný bielok, nakrájané mandle, prípadne podľa vkusu :)


Príprava

1. Mlieko zmiešame s kakaom, vanilkovým cukrom, škoricou a šlahačkou a začneme pomaly zohrievať.

2. Žĺtok s cukrom vyšlaháme a pomaly doň pridávame teplé čokoládové mlieko.

Zdobenie:
Okraje pohárov natrieme bielkom a ponoríme do kakaa. Následne do nich nalejeme hotovú horúcu čokoládu. Nakoniec posipeme trochou kakaa a nakrájanými mandľami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Španielska hnedá omáčka
Plnený hermelín (2 verzie)
Cibuľový zemiakový šalát
Triolade nepečené rezy
Lososová nátierka
Domáci čokoládový termix
Hermelínová nátierka
Prírodné bravčové rezne s bazalkou
Cestoviny s mäsom a pečienkou
Zapečkané palacinky s tvarohom