Jemný bratislavský šalát

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

75 g zeleru
50 g mrkvy
50 g sladkokyslých uhoriek
50 g sterilizovaných šampiňónov
75 g šunky
50 g papriky
25 g paradajok
50 g šľahačkovej smotany
1/4 hlávkového šalátu
citrón
soľ
biele korenie
1/2 vajca uvarené natvrdo


Príprava

Uvarený zeler a mrkvu nastrúhame nahrubo, pridáme sparené a na prúžky nakrájané papriky, uhorky, šampiňóny a šunku, osolíme, okoreníme. Pridáme citrónovú šťavu. Vychladíme a vmiešame vyšľahanú smotanu.

Podávame na šalátových listoch, zdobené plátkami vajíčka.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čokoládový tart so slaným karamelom
Jablkový závin s marcipánom I.
Pikantná nátierka
Hydinový šalát
Koktail - Red Apple Martini
Kávovo-čokoládová mousse torta
Krehké syrové rezy
Marcipánové maškrty
Falošná držková polievka z hlivy
Vaječný punč s rýnskym vínom