Letná torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

20 g želatíny
4 dl studeného mlieka
125 g masla
1 bal. vanilkového cukru
125 g práškového cukru
250 g tvarohu
piškóty
ríbezle, jahody, maliny atď. (môže byť aj kompót)
5 dkg kakaa
2 dl šľahačky na ozdobu


Príprava

1. Želatínu necháme napučať v 2 dl stud. mlieka, tortovú formu vyložíme alobalom, na dno poukladáme piškóty, navlhčíme ich sirupom alebo šťavou z kompótu.
2. Napučanú želatínu rozpustíme vo zvyšku zohriateho mlieka a vychladíme. Rozmixujeme maslo, tvaroh, vanilkový a práškový cukor a rozpustenú želatínu.
3. ½ krému nalejme na piškóty. Na krém uložíme ovocie. Do zvyšku krému vmiešame kakao a navrstvíme ho na ovocie. Povrch zarovnáme. Dáme do chladničky stuhnúť. Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčová zmes so šampiňónmi
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob
Americké hot- dogy - 12 ks rožkov
Krevety s pálivou omáčkou
Plnený hermelín (2 verzie)
Tvarohový zákusok bez pečenia
Smotanová boscaiola
Vianočná štrúdla
Kysnutý koláč s nutellovou plnkou
Zapekané kura na zemiakoch