Fusilli s hovädzím mäsom a hubami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g cestovín fusilli (vretienok)
500 g miešaných húb (kuriatok, šampiňónov, hlivy,..)
2 červené cibule
200 g hovädzieho mäsa zo stehna
2 až 3 vetvičky majoránu
2 PL oleja
50 g masla
1 PL hladkej múky
250 ml vareného vína
250 ml zeleninového vývaru
2 PL kyslej smotany
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode tak, aby boli „al dente“.

2.Huby očistíme a dôkladne poutierame papierovým obrúskom od nečistôt. Potom ich nakrájame nadrobno. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame nadrobno.

3. Mäso nakrájame na rezance. Majorán umyjeme a osušíme. V hrnci rozohrejeme olej, mäso na ňom postupne opečieme a potom ho vyberieme.

4. Do hrnca pridáme maslo, cibuľu, huby a vetvičky majoránu. Všetko chvíľu opečieme, potom zaprášime múkou a za stáleho miešania necháme zhnednúť. Prilejeme varené víno, vývar a 5 minút pri strednej teplote podusíme.

5. Opečené mäso vrátime späť do hrnca a ešte 5 minút dusíme. Na záver primiešame kyslú smotanu, dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať premiešané s fusilli.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Toastová bomba
Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia
Talianský šalát
Bravčové medailónky s vínovou omáčkou
Kuracie prsia v smotanovej marináde so strúhanými zemiakmi
Bravčové medailónky so slivkami
Karamelky
Marhuľová torta s parížskou šľahačkou
Mriežkovaný jablčník
Paradajková omáčka