Krémová šampiňónová polievka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
300 g šampiňónov
2 zemiaky
1 strúčik cesnaku
2 PL masla
3 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 cibuľa
¾ l mlieka
¼ ČL vegety
soľ
mleté čierne korenie
Príprava
1. Očistené zemiaky pokrájame na kolieska, cibuľu a cesnak nadrobno. Huby očistíme, nožičky nakrájame.
2. Maslo speníme. Zemiaky, nožičky húb, cibuľu a cesnak, spolu s 2 lyžicami nasekanej petržlenovej vňate na ňom za stáleho miešania podusíme do sklovita. Podlejeme mliekom a prikryté varíme. Treba dávať pozor, aby nevykypelo!
3. polievku scedíme, obsah sita rozmixujeme a pridáme do polievky. Ak chceme, aby bola zamatovo hladká, znova ju prefiltrujeme a prevaríme.
4. Dochutíme vegetou, osolíme a okoreníme. Klobúčiky šampiňónov pokrájame na plátky priamo do polievky, aby zostali biele, a ešte 10 minút varíme na miernom ohni. Ochutíme, pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Wrap so špenátomZemiakový šalát so slaninkou a uhorkouMafiny s jablkamiKuracie rezy na čínsky spôsobToastová bombaKôprová omáčkaViedenská roštenkaFrankfurtská polievkaZemiakové knedle so žemľouCelozrnné žemle so semiačkami