Krehký chlebíček s pomarančovou kôrou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

50 g kandizovanej pomarančovej kôry
1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
250 g hladkej múky
1 KL kypriaceho prášku do pečiva
130 g zmäknutej Hery
100 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček škoricového cukru
1 vajce

Poleva:
1 balíček Polevy v prášku s citrónovou príchuťou Dr. Oetker
3 PL studenej vody alebo studeného mlieka


Príprava

1. Na prípravu cesta nasekáme na malé kúsky kandizovanú pomarančovú kôru a čokoládovú polevu nastrúhame. V mise premiešame múku, kypriaci prášok, Heru, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor a vajce. Všetko ručne spracujeme dohladka. Nakoniec do zmesi vmiešame pomarančovú kôru a čokoládu. Z cesta vytvarujeme na pomúčenej pracovnej ploche 3 rovnako veľké chlebíčky (dlhé asi 20 cm). Chlebíčky naukladáme na plech vyložený apierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme (180°C, asi 30 minút).

2. Na prípravu polevy pripravíme polevu v prášku s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale. Pomocou noža potrieme polevou ihneď povrch horúcich chlebíčkov. Múčnik stiahneme aj s papierom na pečenie na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

3. Pred podávaním nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 1,5 cm.

Chlebíčky zabalené v alobale a uložené v chlade vydržia asi 3 týždne.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Tequila Sunrise
Slimákiy s višňovo-mascarponovou plnkou
Černicové želé (aj pre diabetikov)
Malinové želé
Syrové guľky k vínu
Tortilla - recept na 20 ks
Cuketový pekáč
Dusená červená kapusta – do zásoby
Nealkoholický ríbezľový nápoj
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)