Bačovská pochúťka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

400 g zemiakov
180 g pšeničnej krupice
250 g hrubej múky
2 vajcia
250 g domácej klobásy
500 g kyslej kapusty
200 ml kyslej smotany
80 g údenej slaniny
1 cibuľa
soľ


Príprava

1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a postrúhame. Pridáme k nim hrubú múku, krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na hrubší plát, do stredu položíme uvarenú domácu klobásu a zvinieme do tvaru knedle.
2. V osolenej vode knedľu varíme 15 až 20 minút, vyberieme a nakrájame na plátky. Slaninu a cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme. Podávame s kyslou kapustou, poliate smotanou, posypané opraženou slaninou a cibuľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Cesnakovo-syrová nátierka
Wrap so špenátom
Čučoriedková roláda
Holandské chlebíčky
Citrónový koláč s mandľami
Lievance s citrónovým krémom
Farizejská káva
Empanada s tuniakovou plnkou
Tvarohové rezy bez múky s bielou čokoládou