Bačovská pochúťka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

400 g zemiakov
180 g pšeničnej krupice
250 g hrubej múky
2 vajcia
250 g domácej klobásy
500 g kyslej kapusty
200 ml kyslej smotany
80 g údenej slaniny
1 cibuľa
soľ


Príprava

1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a postrúhame. Pridáme k nim hrubú múku, krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na hrubší plát, do stredu položíme uvarenú domácu klobásu a zvinieme do tvaru knedle.
2. V osolenej vode knedľu varíme 15 až 20 minút, vyberieme a nakrájame na plátky. Slaninu a cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme. Podávame s kyslou kapustou, poliate smotanou, posypané opraženou slaninou a cibuľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Višňový dezert
Spišské džatky
Ryba po balkánsky
Šunkovo-syrové cestoviny
Rezne z mletého mäsa so syrom
Ice Fernet
Kapustová "baba"
Slepačia polievka s rezancami
Medový koláč s jablkami
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
PRIHLÁSENIE