Kávová Marlenka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Na cesto:
1 vajce
150 g cukru
50 g Hery
2 lyžice medu
5 lyžíc mlieka
1 lyžička sóda-bikarbóny
450 g hladkej múky
+ 1 lyžica medu a 1 vajce

Na potretie plátov:
1 dcl vody
2 lyžičky instantnej kávy
1 dcl šľahačkovej smotany

Krém:
250 g masla
250 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 žĺtok
300 ml mlieka na 1 vanilkový puding

Posyp:
nastrúhaný perník asi 50 g
strúhané vlašské orechy
instantná káva


Príprava

1. Všetky prísady na pláty okrem múky dáme do hrnca a varíme asi 4 min. Neustále miešame a hmota hnedne. Odstavíme a teplé nalejeme do misy s múkou, kam pridáme ešte lyžicu medu a 1 vajce. Cesto spracujeme a hneď vyvaľkáme 4 tenké pláty (obdĺžniky).

2. Každý plát dáme postupne na vymazaný plech, popicháme vidličkou a pečieme rýchlo do ľahkého zhnednutia asi 3-5 min. Po upečení presunieme pláty na rovnú dosku.

3. Po vychladnutí potierame pláty z oboch strán zmesou (kávu zalejeme horúcou vodou a do vychladnutej kávy zamiešame neušľahanú šľahačku). Potom potrieme krémom.

4. Maslo, cukor, 1 žĺtok, 1 vanil. cukor vymiešame do peny a potom vmiešame uvarený, vychladnutý puding. Krémom potrieme i vrch a boky. Hotový medovník posypeme zmesou (perník,káva, vlašské orechy). Zmes si namiešajte podľa vlastného uváženia.

Nechajte aspoň 1 deň v chladničke odstáť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kysnuté koláče s jablkovou náplňou
Pudingové koláčiky
Bravčová roláda plnená jablkami a slivkami
Cibuľový zemiakový šalát
​Šalát z Hermelínu
Torta Malakov
Veľkonočný vajíčkový šalát
Fučka
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob
Prekladané kuracie prsia