Kačica s červenou kapustou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kačica
3 jablká
malá hlávka červenej kapusty
1 PL masti
soľ
rasca
1 veľká cibuľa
pohár červeného vína
1 KL cukru
1 PL hladkej múky


Príprava

1. Očistenú kačicu umyjeme, osušíme, kožu i vnútro osolíme a posypeme rascou. Kačicu vložíme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme za občasného podliatia, obrátenia a zobratia vypečenej masti. Jablká vložíme do brubšej dutiny alebo ich dusíme vo výpeku.

2. Dočervena upečenú kačicu vyberieme a naporcujeme, vypečenú masť zlejeme, výpek podlejeme vodou a povaríme.

3. Kým sa kačica upečie, pripravíme si červenú kapustu. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme na rezančeky pokrájanú kapustu, lyžičku soli a lyžičku rasce, prelejeme horúcou vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka (asi ¾ hodiny).

4. Ku koncu dusenia vlejeme víno, prisladíme a nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou v troške studenej vody. Za občasného premiešania povaríme, podľa chuti prisolíme alebo prikyslíme octom a podávame ako prílohu k pečenej kačici s knedľami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Mäso na kondenzovanom mlieku
Koktail - Vodka-tonic
Drobenkový koláč
Syrová nátierka
Prasačie ušká z lístkového cesta
Pikantné rezy s jogurtom
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou
Čokoládová torta s karamelom
Bravčové rezne s ananásom
Kokosovo-kakaový koláč