Zapečené rybie filé

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 kusy rybie file
800 - 1000 g zemiakov
1 väčšia mrkva
1 menší pór
200 g kyslej smotany
150 g bieleho jogurtu
1 vajce
soľ
mleté čierne alebo biele korenie
sušená bazalka
korenie na ryby
mletá rasca
sezamové semiačka
olivový olej


Príprava

1. Pór pokrájame, mrkvu nahrubo nastrúhame. Na rozpálenom oleji krátko opečieme.

2. Pekáč vytrieme olejom a na dno nasypeme zemiaky nakrájané na kúsky. Osolíme a posypeme rascou. Na zemiaky rozložíme osolené filé a posypeme korením na ryby. Poukladáme zeleninu, zakryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C.

3. Smotanu, jogurt a vajce zmiešame, mierne osolíme, okoreníme a vmiešame 1 lyžičku bazalky. Po 20 minútach pekáč vyberieme z rúry a jeho obsah zalejeme rozmiešanou zmesou. Posypeme sezamovými semiačkami, znovu prikryjeme a vrátime do rúry. Po 30 minútach odkryjeme a dopečieme dozlata (asi 10 minút).




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Drobenkový koláč
Čokoládová torta s karamelom
Škvarkové pagáčiky
Slivkové knedle so strúhankou
Carbonara – talianske cestoviny
Zapečená kuracina so slaninou a syrom
Čučoriedková roláda
Jahodovo-pomarančový džem
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Slivkový koláč s mandľami