Zapečené rybie filé

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 kusy rybie file
800 - 1000 g zemiakov
1 väčšia mrkva
1 menší pór
200 g kyslej smotany
150 g bieleho jogurtu
1 vajce
soľ
mleté čierne alebo biele korenie
sušená bazalka
korenie na ryby
mletá rasca
sezamové semiačka
olivový olej


Príprava

1. Pór pokrájame, mrkvu nahrubo nastrúhame. Na rozpálenom oleji krátko opečieme.

2. Pekáč vytrieme olejom a na dno nasypeme zemiaky nakrájané na kúsky. Osolíme a posypeme rascou. Na zemiaky rozložíme osolené filé a posypeme korením na ryby. Poukladáme zeleninu, zakryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C.

3. Smotanu, jogurt a vajce zmiešame, mierne osolíme, okoreníme a vmiešame 1 lyžičku bazalky. Po 20 minútach pekáč vyberieme z rúry a jeho obsah zalejeme rozmiešanou zmesou. Posypeme sezamovými semiačkami, znovu prikryjeme a vrátime do rúry. Po 30 minútach odkryjeme a dopečieme dozlata (asi 10 minút).




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Celozrnné muffinky so sušeným ovocím
Cesnaková omáčka
Kapor v šampiňónovej omáčke
Maďarský guláš s kyslou kapustou
Bleskové rezy
Špagety zapečené s lečom
Kurča na mediteránsky spôsob
Čokoládová torta bez vajec
Výborné šišky z rúry
Pochúťkový šalát