Kačica s červenou kapustou

tento recept pridal(a) bosorka13 na www.dobroty.sk

Prísady

1 kačica
3 jablká
malá hlávka červenej kapusty
1 PL masti
soľ
rasca
1 veľká cibuľa
pohár červeného vína
1 KL cukru
1 PL hladkej múky


Príprava

1. Očistenú kačicu umyjeme, osušíme, kožu i vnútro osolíme a posypeme rascou. Kačicu vložíme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme za občasného podliatia, obrátenia a zobratia vypečenej masti. Jablká vložíme do brubšej dutiny alebo ich dusíme vo výpeku.

2. Dočervena upečenú kačicu vyberieme a naporcujeme, vypečenú masť zlejeme, výpek podlejeme vodou a povaríme.

3. Kým sa kačica upečie, pripravíme si červenú kapustu. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme na rezančeky pokrájanú kapustu, lyžičku soli a lyžičku rasce, prelejeme horúcou vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka (asi ¾ hodiny).

4. Ku koncu dusenia vlejeme víno, prisladíme a nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou v troške studenej vody. Za občasného premiešania povaríme, podľa chuti prisolíme alebo prikyslíme octom a podávame ako prílohu k pečenej kačici s knedľami.