1200 g jelenieho alebo srnčieho mäsa
1000 g cibule
250 g bravčovej masti
2 mrkvy
1/2 zeleru
2 petržleny
4 paradajky
2 papriky
malý pohár sterilizovaného leča
500 g zemiakov (z toho 3 surové na zahustenie),
sušené alebo čerstvé huby
300 ml červeného vína
mletá paprika
rasca
cesnak
majoránka
vetvičky z jedličky
soľ
čierne korenie
1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na mesiačiky, cesnak na plátky, koreňovú zeleninu na menšie kocky, paradajky na plátky.
2. Na rozpálenej masti opečieme cibuľu s cesnakom, koreňovou zeleninou a drvenou rascou dozlata, pridáme mäso, orestujeme, okoreníme mletou paprikou, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme takmer do zmäknutia. Ak je potrebné, podlejeme vodou.
3. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, paradajky, papriku a lečo, podlejeme vínoma varíme spolu s bylinkami a varíme spolu s bylinkami (petržlenovou vňaťou, majoránkou) a vetvičkou z jedličkya so strúhanými 3 zemiakmi až do zmäknutia.
Podávame s chlebom, varenými zemiakmi alebo s prílohovými haluškami.