Jarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

2 mladé kaleráby
1 menšia cibuľa
2 PL masla
1 liter kuracieho vývaru (môže byť aj z kocky)
mleté biele korenie
2 PL nasekanej zelerovej vňate

Na knedličky:
200 g mletého mäsa
1 vajce
1 PL petržlenovej vňate
štipka strúhanej citrónovej kôry
štipka muškátového orieška
soľ
mleté biele korenie
strúhanka na zahustenie


Príprava

1. Očistený kaleráb pokrájame na kocky, cibuľu nadrobno.

2. V hrnci rozohrejeme maslo a opražíme na ňom cibuľu do sklovita. Pridáme asi 2/3 kalerábu. Orestujeme ho a zalejeme vývarom. Polievku pomaly varíme 10-15 minút.

3. V miske premiešame mleté mäso, vajíčko, petržlenovú vňať a citrónovú kôru. Zmes osolíme, okoreníme, zahustíme strúhankou a urobíme z nej knedličky, ktoré uvaríme vo vriacej vode. Keď vyplávajú na hladinu, sú hotové.

4. Polievku rozmixujeme a opäť privedieme do varu. Dochutíme ju soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Pridáme zvyšný kaleráb a krátko povaríme. Napokon do nej pridáme knedličky a zelerovú vňať.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové ragú na bakonský spôsob
Zapekané kura na zemiakoch
Zelenina v syrovom cestíčku
Slivkový lekvár so škoricou a rumom
Hovädzie na smotane s hubami
Zapekané brusnicové bagety
Ľahký šalát s Hermelínom
Salát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakom
Marcipánové maškrty
Veľkonočný vajíčkový šalát
PRIHLÁSENIE