Jahňacie kotlety na slivkách
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
8 jahňacích kotliet
3 PL oleja
1 PL medu
šťava z polky citrónu
soľ
čerstvý alebo sušený rozmarín
2 PL masla
2 šalotky nakrájané na pásiky (alebo menšia cibuľa)
12-16 sliviek rozpolených a vykôstkovaných
1 ČL hnedého cukru
1 kúsok škorice
6 klinčekov
100-150 ml bieleho vína
Príprava
1. Kotlety umyjeme, zbavíme tuku a okraje narežeme. Mierne ich naklepeme a potrieme zmesou z medu, 2 PL oleja, citrónovej šťavy a rozmarínu. Prikryjeme a necháme najmenej hodinu marinovať.
2. Na panvici rozpálime zbytok oleja, kotletky osolíme a upečieme z oboch strán, každú stranu asi 7-10 minút, až je mäso prepečené a povrch upečený dozlata. Mäkké mäso vyberieme, prikryjeme alobalom a necháme bokom.
3. Do výpeku vložíme maslo, prisypeme cibuľu a dusíme do sklovita, trvá to asi 2 minúty. Pridáme slivky, škoricu, posypeme ich cukrom a korením a pár minút opekáme, až sa rozpustí cukor. Podlejeme vínom a všetko ešte niekoľko minút prehrievame, šťava medzitým krásne zhustne.
Podávame s dusenou rýžou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Pirohy s olivovou plnkouVyprážané Niva-guľkyVišňový dezertKurča Kung PaoŽenevské zapekané zemiakyPikantná zelerová nátierkaNiva v šunke a v cestíčkuBravčové medailónky s vínovou omáčkouEncián (syr s bielou plesňou) v lístkovom cesteŠpagety a la Bolognese