Huby v sladkokyslom náleve

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

huby
soľ
cibuľa

Nálev:
2 litre vody
0,8 litrov 8-percentného octu
150 g cukru
70 g soli
mleté čierne korenie
niekoľko zrniek nového korenia
bobkový list


Príprava

Očistené, umyté a pokrájané huby povaríme asi 5 minút v slanej vode. Penu, ktorá sa pri varení robí, zbierame naberačkou. Huby scedíme a pripravíme si nálev. Všetky prísady uvedené na nálev prevaríme, dáme do neho scedené huby a varíme ešte 10 minút. Horúce huby s nálevom plníme do pohárov, pridáme koliesko cibule, dobre ich uzavrieme. Nesterilizujeme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cuketový pekáč
Jablkový koláč s černicami
Mäsové guľky s kokosom
Čínsky šalát z hlávkovej kapusty
Zapečená kuracina so slaninou a syrom
Kuracie prsia v smotanovej marináde so strúhanými zemiakmi
Kura so sladkou chilli omáčkou
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka
Jemný kurací šalát s ananásom
Kávové rohlíčky s bielou polevou