Huby v sladkokyslom náleve

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

huby
soľ
cibuľa

Nálev:
2 litre vody
0,8 litrov 8-percentného octu
150 g cukru
70 g soli
mleté čierne korenie
niekoľko zrniek nového korenia
bobkový list


Príprava

Očistené, umyté a pokrájané huby povaríme asi 5 minút v slanej vode. Penu, ktorá sa pri varení robí, zbierame naberačkou. Huby scedíme a pripravíme si nálev. Všetky prísady uvedené na nálev prevaríme, dáme do neho scedené huby a varíme ešte 10 minút. Horúce huby s nálevom plníme do pohárov, pridáme koliesko cibule, dobre ich uzavrieme. Nesterilizujeme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jahodovo-pomarančový džem
Cesnaková nátierka s tymiánom a brusnicami
Encián (syr s bielou plesňou) v lístkovom ceste
Zemiakové knedle so žemľou
Tvarohový zákusok bez pečenia
Talianske zapekané špagety
Zapekané paradajky
Baklažánová nátierka
Plnené šampiňóny
Letný šalát s ananasom